MS Watna bemachtigt CCR II certificering met Shell GTL Fuel Marine

De gebroeders van Laak varende op het MS Watna zijn sinds de zomer van 2014 overgestapt op Shell GTL Fuel Marine en zijn razend enthousiast. Door direct contact en ondersteuning te bieden hebben we gezamenlijk een prachtige prestatie geleverd.

Het MS Watna heeft sinds jaar en dag een zeer goed onderhouden Deutz RBV 6M545 uit 1964 als hoofdmotor. Uit een indicatieve meting, door Vidol Marine zelf uitgevoerd, bleek dat de emissie waarden van de CCR 0 motor dankzij het gebruik van Shell Fuel Marine voldeden aan de CCR II normeringen. Hierna heeft Vidol Marine in samenwerking met SGS geaccrediteerde metingen uitgevoerd met behulp van gespecialiseerde meetapparatuur.  Dit resulteerde in het behalen van de CCR II certificering.

In dit traject heeft Vidol Marine nauw samengewerkt met Hoogendijk Sliedrecht en SGS Nederland. Er  zijn enkele kleine aanpassingen verricht aan de motor waardoor de motor geoptimaliseerd is voor de innovatieve brandstof Shell GTL Fuel Marine.

Door het gebruik van Shell GTL Fuel Marine hebben de schippers minder last van zichtbare rook en de penetrante diesel geur. Daarnaast is Shell GTL Fuel Marine beschreven als ‘goed’ biologisch afbreekbaar en heeft geen toxiciteits- of negatieve effecten voor levende organismes in ons ecosysteem. Doordat het MS Watna beter voldoet aan regelgeving kan het nu bovendien havengeld besparen.